Praktijkinformatie

Huisarts van Berlo Geleen

Spreekuren

Op werkdagen zijn wij van 08.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar en geopend. Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn we enkel bereikbaar voor spoedgevallen.

Spreekuren

Alle spreekuren zijn op afspraak. Er is dagelijks spreekuur van 08.00 hr tot 12.00 hr en van 16.00 hr tot 17.00 hr. Een afspraak waarin één hulpvraag of meerdere korte vragen behandeld kunnen worden, duurt 10 minuten. Om uw klacht goed te kunnen behandelen en het spreekuur niet te veel te laten uitlopen willen wij u vriendelijk vragen hiermee rekening te houden. Als u aangeeft dat er meer tijd nodig is dan kan de assistent dit inplannen. Belt u tijdig af wanneer een afspraak niet door kan gaan.

Huisbezoek

Bent u niet in de gelegenheid om naar de praktijk te komen in verband met uw ziekte, dan kunt u een huisbezoek aanvragen, liefst telefonisch vόόr 10u.

Het probleem dat u geen vervoer heeft om naar de huisartspraktijk te komen, is geen reden voor een huisbezoek.

Spoedgevallen

Levensbedreigende situaties: bel 112.
.
Werkdagen binnen kantooruren (tussen 8.00 en 17.00 uur):
Bij ongevallen kunnen wij in de meeste gevallen in de praktijk helpen. U kunt hiervoor altijd direct terecht. Belt u wel even dat u komt. Ook voor een spoedbezoek aan huis kunt u ons altijd bellen. Voor spoedgevallen belt u de reguliere praktijklijn 046-4743825, en kies 1

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Dagen buiten kantooruren (weekend, werkdagen tussen 17.00 en 8.00 uur of feestdagen):
.
Voor acute huisartsenhulp buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met de huisartsenpost, telefoonnummer 046-4009925. Houd uw identiteitsbewijs met daarop uw BSN bij de hand. Kijk op http://www.spoedpost-westelijkemijnstreek.nl voor meer informatie.

Behandelbank van Berlo huisarts

Praktische informatie

De praktijk is gevestigd op de tweede etage in een mulitfunctioneel pand. Naast onze huisartsenpraktijk bevindt zich in dit gebouw o.a. een apotheek, een fysiotherapiepraktijk, een diëtiste, een verloskundige en een logopediepraktijk.

Inschrijven als nieuwe patiënt

Indien u (en partner/gezin) zich wil laten inschrijven als patiënt in onze praktijk dan kan dat telefonisch, aan de balie of via onderstaande link. Via de WebApp kunt U digitaal ons aanmeldformulier invullen.

Bloedprikken in de praktijk

Op aanvraag van uw huisarts of praktijkondersteuner wordt er op afspraak bloed afgenomen door een van de assistentes. U kunt op maandag en woensdag in de praktijk laten bloedprikken tussen 08.00 en 10.00 uur. Het afgenomen bloed wordt verzonden naar het Zuyderland ziekenhuis, alwaar het wordt nagekeken. 2 dagen na de bloedafname ontvangen wij de uitslagen in de praktijk.

Herhaalmedicatie

Herhaalrecepten zijn recepten die u dient te verlengen. Dit is het geval als de medische beoordeling en indicatie al voor het recept is gesteld en het om een chronische (langdurige) aandoening gaat.
.
Voor herhaalrecepten belt u bij voorkeur de receptenlijn 046-4398191. Deze lijn is op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur beschikbaar en is bedoeld voor herhaalrecepten en niet voor medicatie die u de eerste keer aanvraagt. U kunt ook bellen naar de praktijk (046-4743825). Indien u voor 12.00 uur belt ligt de medicatie dezelfde werkdag na 15.00 uur klaar bij uw apotheek. Spreek s.v.p. duidelijk in: – naam en telefoonnummer – adres – geboortedatum – eigen huisarts – de namen van de medicijnen die u wilt verlengen – bij welke apotheek u de medicijnen wil afhalen – of de medicijnen bezorgd moeten worden
.
U kunt ook via de website een herhaalrecept aanvragen. Hiervoor dient u in te loggen in de WebApp. De doktersassistente dient eenmalig met zekerheid uw identiteit vast te stellen alvorens de login-gegevens aan u worden verstrekt.

Praktijkondersteuning

Voor de behandeling en begeleiding van de ziektes astma/COPD, cardiovasculair risicomanagement, diabetes mellitus, geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg kunt u een afspraak maken bij een van onze praktijkondersteuners. Verwijzing op advies van uw huisarts.

Doktersassistente

De doktersassistenten hebben hun eigen spreekuur en voeren zelfstandig de volgende onderzoeken/behandelingen uit (op afspraak):

 • Eerste hulp bij ongevallen
 • Verwijderen van hechtingen
 • Bloedprikken
 • Bloeddrukmeting
 • 24uurs bloeddrukmeting
 • Hartfilmpje (ECG)
 • Urineonderzoek (blaasontsteking)
 • Zwangerschapstest
 • Oren uitspuiten
 • Gehooronderzoek
 • Wondbehandeling en -verbinden
 • Wratten aanstippen met stikstof
 • Enkel/arm index meten (doppler onderzoek bloedvaten benen)
 • Injecties zetten
 • Uitstrijkjes ihkv bevolkingsonderzoek
 • Drukverband/tapen van gewrichten

Klachtenprocedure

Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
U kunt uw klacht of opmerking indienen door zich rechtstreeks tot een van onze medewerkers te wenden. Eén van onze medewerkers neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.

thuisarts

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo
reisprik
rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken bij onze huisarts. De keuring kan alleen worden uitgevoerd bij personen die geen patiënt zijn binnen onze praktijk. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 50,- en dienen contant te worden betaald.

Call Now Button
Translate »